8ste Lidbondentoernooi on hold gezet door kort geding rechter

1 LidbondentoernooiHet 8ste Lidbondentoernooi van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) is on hold gezet door kort geding rechter Ingrid Lachitjaran. De SV De Rest had een spoed kort geding aangespannen tegen de SVB in de kwestie PVV versus De Rest. Daar had de protestcommissie van de SVB bepaald dat de Lidbondenwedstrijden, althans de return, tussen De Rest en PVV overgespeeld moest worden. De Rest was het niet eens hiermee en ging naar de groene tafel. Daar de rechter tijd nodig heeft om de zaak te bestuderen, is per onmiddelijke ingang het geheel toernooi on hold gezet.
 
De wedstrijd De Rest – PVV van vanavond gaat niet door, alsook alle andere wedstrijden van dit toernooi zijn geparkeerd. SVB-directeur Gordon van Sichem bevestigt deze beslissing van de rechter. Hij zegt dat er nog geen besluit is genomen in deze zaak, althans de zaak is nog niet in behandeling genomen. ‘Er is nog geen nieuwe datum wanneer de zaak voortgezet zal worden, maar hoogstwaarschijnlijk zal dat volgend week gebeuren’, zegt Van Sichem. De advocaat van de SVB is mr. Alwin Baarh, terwijl De Rest vertegenwoordigd wordt door haar voorzitter, mr. Delano Landvreugd, zelf jurist.
SVB-voorzitter John Krishnadath vindt persoonlijk dat het stopzetten van het Lidbondentoernooi niet kan. ‘Je kan geen hele competitie stopzetten, als een club voor 1 wedstrijd protesteert’, zegt hij. ‘Bij het protest van PVV versus De Rest hebben we in hoger beroep een Solomons-oordeel geveld, waarbij besloten werd de tweede wedstrijd over te spelen. Geef de sport een kans, waren we allemaal eens. Inclusief PVV. Van De Rest was er ter plaatse geen bezwaar’, geeft Krishnadath aan. De SVB-voorzitter was heel erg verrast, toen dinsdagmorgen om 07.00 uur de SVB een dagvaarding kreeg van het kort geding. ‘We moesten ons al om 08.00 uur aanmelden bij de rechter.’ Door tussenkomst van mr. Baahr werd de zaak verschoven naar 12.00 uur.
Errol Veldbloem, voorzitter van de WSO, zegt dat de SVB een koekje van eigen deeg krijgt gepresenteerd nu. ‘Hadden ze de zaak De Rest versus BMD 1 anders aangepakt, dan had je dit probleem en de hele kwestie PVV – De Rest niet meer gekregen. Door dit gehaal en getrek heeft Sunny Point ook eronder geleden. Tot twee keer toe zijn wedstrijden van hun afgelast, terwijl de andere ploegen normaal hebben gespeeld’, zegt Veldbloem.
 

error: Kopiëren mag niet!