Water voor Wintiwai

Water voor Winti WaiDe Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) heeft gisteren waterbuizen aangelegd voor de bewoners van Wintiwai. Hiermee krijgen binnenkort 400 gezinnen water uit de kraan. Marlon Oosterling, hoofd van de Dienst Watervoorziening, zegt dat het nu aan de bewoners ligt om de nodige zaken verder te regelen met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Een zeer blijde buurtbewoonster zegt deze regering bijzonder dankbaar te zijn dat zij binnenkort water uit de kraan krijgen. De bewoners van Wintiwai hebben al 12 jaren water moeten kopen dat wordt aangeleverd in watertrucks. De buurtbewoonster zegt dat zij, afhankelijk van het waterverbruik door haar huisgenoten en de regen, twee keren per week water moet kopen. Hiervoor moest zij tussen de SRD 65 en SRD 80 neertellen. Een andere buurtbewoonster, die uit blijdschap de naam van president Bouterse scandeerde, hoopt dat de zandwegen te Wintiwai binnenkort verhard worden. Ook hoopt zij dat anderen stoppen met het dumpen van vuil langs het verlengde van de Draibatrastraat. (Tekst/foto: Widjai Ganesh)

error: Kopiëren mag niet!