Leerling klapt leerkracht

Een klap incasseren van je leerling aan wie je les geeft. Dit is onlangs gebeurd op de muloschool in Wageningen. De 15-jarige 2de klasse leerling G.S. klapte de klassejuf. Het betreft dezelfde school waar recent nog leerlingen in trance waren geraakt. Gewestelijk politiecommandant van Nickerie, hoofdinspecteur Stanley Benschop, bevestigt dit voorval. Volgens Benschop heeft de leerling verklaard dat de leerkracht hem op zodanige wijze had beledigd, dat hij zich niet meer kon  beheersen. De gpk zegt dat het Openbaar Ministerie (OM) nu bezig is te kijken welke strafmaatregel getroffen kan worden tegen deze minderjarige en wat de ernst van de zaak is. Van bronnen uit Wageningen verneemt Dagblad Suriname dat G.S. voor het maken van een repetitie helemaal op de voorste rij was geplaatst. ‘De betreffende leerkracht zei aan hem van ‘je hoeft deze repetitie niet te maken, want toch a ede foe joe tranga’. Dit viel niet in goede aarde bij hem en hij verkocht de  vrouw een klap’, vertelt de bron.
Dagblad Suriname sprak met de schoolleider, Sandra Fernand. Zij wilde niet teveel kwijt over dit incident. ‘Ik ga het niet ontkennen, een leerling heeft een leerkracht geklapt.’ Maar op de aanleiding wilde zij niet ingaan. Volgens haar wil zij niet te veel ophef maken over deze kwestie in de media. ‘Ik weet niet waar het is begonnen, ik was er niet bij, ik heb het niet gehoord en niet gezien.’ De schoolleider betreurt dit voorval ten zeerste.
De voj-inspectie is reeds op de hoogte gesteld. Volgens de schoolleider zijn er al maatregelen getroffen tegen de leerling. Welke sancties er tegen hem zijn getroffen, houdt zij liever geheim. ‘Maar hij is niet afgeschreven van de school. Er is verder ook aangifte tegen hem gedaan bij de politie.’
Rinesh Mangaldien, de woordvoerder van de leerlingen van deze school, geeft tegenover Dagblad Suriname aan niet op de hoogte te zijn van het voorval. Volgens zijn informatie krijgt de school heel binnenkort een oudercommissie. De installatie hiervan moet nog plaatsvinden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!