Kermisorganisator gehoord in mishandelingzaak politieman

Kantonrechter Marie Mettendaf hoorde gisteren een organisator van een kermis. Op een kermis te Saramacca werd een voorruit van een wagen vernield. De heren, Wishaal K. en Jefery, die daarbij betrokken waren, verkeerden onder invloed van alcohol. Ter plekke waren er een politieman en een militair aanwezig voor de veiligheid en orde. De politieman trad op tegen de ontoelaatbare handelingen van Wishaal K. Deze ging echter  zodanig tekeer tegen de politieman dat hij hem zelfs slagen toebracht. De getuige was erbij toen de politieman werd mishandeld. Hij riep de hulp van de politie in.
Slechts Wishaal en Jeffery werden in de kraag gevat. De getuige verklaarde op de zitting dat hij de verdachten een bier had aangeboden om zich rustig te houden. De getuige verklaarde dat Wishaal de politieagent had aangevallen en gewurgd. De verdachten staan bekend als ruziemakers. Zij gaan overal tekeer. De getuige verklaarde dat Jeffery 60 stuks gascilinders zou hebben gestolen. De magistraat heeft behoefte om nog twee getuigen te horen in deze zaak. De zaak wordt op 5 juli verder behandeld. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!