Getuige spreekt verklaring moordverdachte tegen

De getuige Henk K. sprak de verklaring van de moordverdachte Faizel M. tegen. Faizel hield het gerecht voor dat hij de zwager van zijn overleden vriendin verteld had over de zelfmoordneigingen van de vrouw. Volgens verklaring van Faizel had zijn vriendin Stephanie Jalil reeds drie keren getracht om zich van kant te maken. Een keer had zij haar pols doorgesneden. Toen de getuige hiermee werd geconfronteerd op de rechtszitting ontkende hij met klem dat hem nooit eerder was voorgehouden dat zijn schoonzus zelfmoord wilde plegen. Hij maakte een keer voor zijn woning in de auto’s van de verdachte mee hoe de twee geliefden met elkaar vochten. Bij die vechtpartij had zijn schoonzus letsels opgelopen.
De tweede keer werd de getuige gebeld door zin vrouw dat Faizel en Stefani aan het ruziën waren. De getuige verklaarde dat het slachtoffer bij hem vertoefde en dat de verdachte haar had geholpen om een kamer voor haar te bouwen. Advocaat Lilawati Punwasi vroeg de getuige of hij ervan op de hoogte is dat de dame met nog een andere man een relatie onderhield. De getuige antwoordde dat hij niets daarover weet. Hij wist wel te vertellen dat zij niet mondig was tegenover hem. Op 18 juli 2012 werd het vermiste lichaam van Stephanie geborgen.
De verdachte ontkent steevast de levensberoving van zijn vriendin. Hij verklaart dat er sprake is van zelfmoord. Advocaat Robby Dens verzocht de rechter om de vrijheidsbeneming gedurende het onderzoek op te schorten. De openbare aanklager, Astrid Niamat, verzette zich tegen het verzoek. Zij vroeg kantonrechter Sieglien Wijnhard om voorbij te willen gaan aan het verzoek. De magistraat gaf aan dat er nog ernstige bezwaren tegen de verdachte overeind staan. Kans van vertroebeling van bewijs is ook aanwezig. Op de volgende zitting wordt de broer van het slachtoffer gehoord. Faizel blijft in detentie.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!