Eerste herniaoperatie in LMSZN succesvol verlopen

eerste hernia operatie in NickerieHet Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) heeft op dinsdag 4 juni haar eerste herniaoperatie succesvol verricht. De orthopedisch chirurg, dr. Enrique Gonzales, die eerder werkzaam was in het Castro Ziekenhuis in Cuba en thans verbonden is aan het LMSZN, heeft de operatie verricht. De operatie duurde ongeveer twee uur. Volgens het personeel van de operatiekamer heeft Gonsales de nieuwste technieken toegepast, zoals dat in Europa gebeurt. Anesthesiemedewerker, broeder Inder Jaglall, was bijzonder onder de indruk van de deskundigheid van Gonzales. Na de operatie was de patiënt voor enkele uren ter observatie geplaatst in de medi care-unit van LMSZN. Gisteren is hij reeds teruggebracht  naar de mannenafdeling. Later op de dag zal hij een beetje mogen lopen van de arts. Volgens Gonzales moet deze patiënt reeds na 6 weken zijn arbeidsproces weer oppakken. Algemeen directeur Antoine Elias zegt dat hij bijzonder verheugd is met het positieve nieuws. Hij geeft gelijk aan dat de directie van het LMSZN niets anders doet dan de gezondheidszorg brengen naar de mensen. Het is heel belangrijk om in je eigen omgeving te revalideren. Hij is blij dat het beleid van de directie aansluit op dat van de regering, waar kwalitatieve, goede en betaalbare gezondheidszorg voor een ieder toegankelijk moet zijn.
 

error: Kopiëren mag niet!