Drie jaar geëist voor gemeenschap met 14-jarige

Het Openbaar Ministerie heeft 3 jaar geëist tegen de verdachte Patrick G. voor het hebben van gemeenschap met een 14-jarige. In deze zaak in er nog een verdachte, Jerry W., die reeds eerder in vrijheid is gesteld. Tegen deze verdachte eiste de officier van justitie, Astrid Niamat, een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Patrick beweert dat hij de 14-jarige bracht naar een hotel om te roken. Op die bewuste dag had zij geen geld en vroeg Patrick, die elke keer taxiritjes voor haar reed, haar ergens te brengen waar zij kon roken. Hij bracht het meisje naar zijn vriend Jerry. Daar trachtte zij in de badkamer te roken. Toen Jerry dat ontdekte, gooide hij een glas water op het meisje.
Het meisje trok haar kleren uit en rende naakt naar buiten. Zij vertelde de omstanders dat zij verkracht was geworden door Patrick en Jerry. Advocaat Irvin Kanhai staat Jerry en advocaat Ansaar Guman staat Patrick juridisch bij. Beide raadslieden vroegen de rechter om hun cliënten vrij te spreken. Zij haalden aan dat het meisje steeds verschillende verklaringen heeft afgelegd. Op de zitting kwam zij terug op de verklaring dat zij eerder misbruikt was door Patrick. De geneeskundige verklaring geeft aan dat het meisje ontmaagd is. De arts heeft geen letsels waargenomen. De zus van het slachtoffer verklaarde eerder op de zitting dat het slachtoffer een drugsgebruiker is. Kantonrechter Sieglien Wijnhard stelde deze zaak uit naar 18 juli.
Saskia Bandhan        

error: Kopiëren mag niet!