Felle brand maakt familie Mahadew dakloos

Felle brand maakt familie Mahadew dakloosDe familie Mahadew werd eergisteren dakloos door een felle woningbrand. Het gezin, bestaande uit moeder en zoon, bewoonde een bovenpand aan de Hernhutterstraat, dat afgelopen dinsdag volledig in de as werd gelegd. De brand ontstond rond twaalf uur in de middag en greep snel om zich heen. Officier van dienst, Radj Matadien, zegt dat na de melding er gelijk gevraagd is om versterking, daar bij het uitrukken al vanuit de hoofdkazerne de dikke rookwolken te zien waren. Toen de brandweer aankwam, was het pand reeds in lichterlaaie.
Alle inboedel van de familie Mahadew ging verloren in de brand. Op het moment dat de brand uitbrak, was er niemand in huis. De moeder was aan het werk, terwijl haar zoon bij de dokter was. De benedenwoning, die bewoond werd door twee volwassenen en vier schoolgaande kinderen, liep slechts waterschade op. Het pand dat verhuurd was aan de twee families was niet tegen brand verzekerd.  Overbelasting van de elektriciteitskabels lijkt de vermoedelijke oorzaak te zijn van de brand, zegt brandweerofficier Matadien.
De officier wijst erop dat de gemeenschap vaker is voorgehouden dat bedradingen in kantoren, huizen en andere panden altijd gecontroleerd en om de vier jaar vernieuwd moeten worden. Eigenaren van oude huizen moeten er vooral van bewust zijn dat deze panden een zodanige bedrading hebben die niet aangepast is op de nieuwe elektrische apparaten, die tegenwoordig gebruikt worden. Het aansluiten van deze apparaten op het oud elektrisch bedradingsysteem kan kortsluiting tot gevolg hebben.

error: Kopiëren mag niet!