Facebook-oplichter aangehouden

De Fraudepolitie heeft zondag de oplichter Nawin N. aangehouden en in verzekering gesteld. Deze verdachte zocht via “facebook” contact met derden onder een vals profiel. Hij maakte misbruik van het profiel van een blanke vrouw, onder de naam Sherlien, en vroeg aan twee mannen om een relatie. Er werd hen voorgehouden dat ze in Suriname was voor stage en in Nickerie verbleef. De mannen dachten in contact te zijn met een blanke stagiaire. Op een bepaald moment gaf Nawin alias Sherlien aan dat ze vanwege financiële omstandigheden de huur van haar appartement niet kon betalen en ook niet in haar levensonderhoud kon voorzien. Zo werden de twee mannen bewogen om via een bekend transportbedrijf geld over te maken op naam van Nawin, die de zogenaamde contactpersoon van Sherlien was.
Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat een blanke vrouw met de naam Sherlien inderdaad voor stage in Suriname vertoefde en toentertijd haar account aan deze Nawin had gegeven. Nawin maakte misbruik van haar account om mensen op te lichten. Nawin is afgelopen zaterdag door de politie aan de Kankantriestraat aangehouden toen hij geld ging afhalen bij één van zijn slachtoffers. Daar het vermoeden bestaat dat deze verdachte meerdere personen moet hebben opgelicht, worden benadeelden opgeroepen alsnog aangifte te doen bij de politie van de afdeling Fraude.

error: Kopiëren mag niet!