Dhiraj Soekhai: ‘Jongeren moeten ook profileren binnen de VHP’

Jongeren die kiezen om de VHP actief te ondersteunen, moeten zich ook kunnen profileren binnen de partij. Dat zegt voorzitter van de VHP Jongerenraad in Commewijne, Dhiraj Soekhai. Hij zegt dat aangezien 60% van de kiezers bestaat uit jongeren er zeker geen fouten gemaakt moeten worden om deze jongeren niet te erkennen. ‘Het hoeft niet te gaan om de lijst. Het gaat erom dat de jongeren zich moeten kunnen profileren binnen de partij. Omdat de jongeren al voor 60 % deeluitmaken van de kiezers in Suriname moet men niet de fout maken om ze niet mee te nemen. Er moet vanzelfsprekend een goede spreiding te zien zijn als het aankomt op de posities’, aldus Soekhai, die enkele weken terug is geïnstalleerd als voorzitter van de Jongerenraad. Hij moet de jongeren in Commewijne mobiliseren, zodat de VHP een tweede zetel verovert in dit district.
Soekhai zegt wel dat hij geloof heeft dat de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, wel rekening houdt met de aanwezige jongeren. Hij zegt dat het niet zo moet zijn dat de jongerenraden en de commissies goed bemand worden en uiteindelijk wanneer het aankomt op de invulling van posities de jongeren vergeten worden. ‘De jongeren moeten de kansen zeker krijgen en als het niet op DNA-niveau kan, kan het op andere manieren’, aldus Soekhai. Hij zegt dat de VHP zich in elk district sterk maakt voor de jongeren en dat de kansen voor de jongeren zeker aanwezig zullen zijn. Soekhai zegt verder dat de partij zich ook opengesteld heeft voor de niet traditionele kiezers. ‘Het is in het begin een beetje stroefjes gegaan, dat geef ik eerlijk toe, maar het begint nu een beetje los te komen’, aldus Soekhai. Hij zegt dat de partij moet groeien als een multitraditionele partij, zodat de partij nationaal draagvlak krijgt. De voorzitter van de Jongerenraad is er zeker van dat de VHP veel jongeren in het district zal aantrekken.
In een interview met Dagblad Suriname zegt Santokhi dat jongeren vanzelfsprekend belangrijk zijn voor de partij en nu al door de partij opgeleid worden om in de toekomst verantwoordelijke posities te bekleden. Zo start de VHP in deze maand met een topkader training. De training is bestemd voor kaders die in de toekomst een belangrijke positie voor de partij moeten invullen. ‘Het gaat niet alleen om politieke verantwoordelijkheden, maar ook organisatorische en bestuurlijke verantwoordelijkheden. Ook mensen die in het buitenland posities moeten invullen, zullen getraind worden. We hebben al deskundigen aangetrokken om deze trainingen te geven, zodat er topkader ontwikkeld wordt door de partij.’ De topkadertraining zal zes maanden duren. Gemikt is om ruim 120 personen te trainen, telkens in groepen van 25. De kwaliteiten die hun zullen worden bijgebracht, hebben onder andere te maken met leiderschap, management, bestuursrecht, staatsinrichting en economie. ‘We moeten als partij nu al onze toekomstige leiders kweken, zodat ze goed voorbereid zijn als ze verantwoordelijke posities krijgen’, aldus Santokhi.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!