Dreigende ureumschaarste Nickerie afgewend

Een kortdurende schaarst aan ureum is voor volgende week verholpen. Dit verzekert voorzitter Harrynandan  Oemraw  van de Organisatie van Surinaamse Rijstboeren Associatie (SPBA) aan Dagblad Suriname. Dinsdag vaart de boot van Atcar Chemicals de haven binnen met een lading die voldoende is om de markt voor enige tijd te voorzien. De partij die dan beschikbaar komt, is echter onvoldoende om de velden gereed te maken voor dit inzaaiseizoen. Oemraw zegt ook vernomen te hebben dat er zaterdag een boot uit China komt met een lading van 650 ton ureum. Wat de prijs van de nieuwe ladingen zal zijn, is nog onbekend. Dat  hangt af van de kosten die de importeurs daarop hebben gemaakt. Momenteel varieert de prijs van kunstmest bij de wederverkopers tussen de US$ 105 en  US$110 per ton. De rijstboer Imro Maglie brengt deze voor US$  102,50 per ton aan de man. Volgens Oemraw is dat een redelijke prijs. De boeren zijn echter nog niet optimaal in staat de kunstmest te kopen, omdat het grootste deel van hen de tegoeden nog niet heeft ontvangen van de padieopkopers.

error: Kopiëren mag niet!