“Leespeet” Janki adopteert kinderafdelingen verschillende ziekenhuizen

1 LeespeetDe kinderafdelingen van de verschillende ziekenhuizen in ons land zijn geadopteerd door “Leespeet” Sirodjeni Janki, ondervoorzitter van de Servicestations Exploitantenbond (SSEB). Het Leespeetje Project is een leesbevorderingproject van het CCS. Dit project is bedoeld om alle kinderen toegang te geven tot het structureel lezen o.a. door het weghalen van bestaande drempels. De leespeet is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van de financiële middelen ten behoeve van haar peetkinderen. Hij/zij zal zelf één(1) keer per maand door tussenkomst van het CCS langs de bedden gaan om voor enkele kinderen voor te lezen of moet iemand uitkiezen om dit voor hem/haar te doen. Zo kan deze een voorbeeldfiguur uit de samenleving zijn. Verder kan door medewerkers van het CCS ook voorgelezen worden in de speelzaal van het ziekenhuis. De kinderafdeling van een ziekenhuis is dus een deelproject van het Leespeetje Project. Ook in het Sint Vincentius Ziekenhuis draagt men zorg voor plaatsing van een boekenrek met een collectie van rond de 100 – 120 boeken. 80% hiervan betreft kinderboeken voor de leeftijdsgroep van 0 tot 16 jaar. De overige 20% is bestemd voor ouders die vanwege de ziekte van hun kind gebruik maken van de “Rooming-Inn” faciliteiten van het SVZ.
Gisteren vond de officiële launch plaats van het “Leespeetje Project” in het RK-Ziekenhuis. Volgens Janki heeft zij een enorme binding met dit ziekenhuis. Zij is daar geboren evenals haar broers en zusters. Wayne Telgt van het CCS vertelde gisteren dat Janki al na een telefoontje haar zegen gaf aan het leesbevorderingproject voor de ziekenhuizen. Telgt en Janki stonden gisteren beiden stil bij het belang van lezen. Het Sint Vincentius Ziekenhuis heeft al jaren plannen om een eigen bibliotheek op te zetten. Vanwege gebrek aan ruimte is dit nog steeds niet verwezenlijkt. Verpleegkundig directeur Helen Robles de Medina zei gisteren dat de leiding van het ziekenhuis geprikkeld is door dit leesbevorderingproject om gauw een bibliotheek op te zetten. Telgt bood namens het CCS zijn medewerking toe voor de verdere begeleiding.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!