Zaken doen in Suriname is toe aan hervorming

Het hervormingsprogramma van de overheid waarmee zaken doen in Suriname verbeterd moet worden, is afgelopen maandag gepresenteerd in het Self Reliance auditorium. Het Wereldbank-rapport 2013 heeft Suriname op de 164ste plaats genoteerd van de 185 landen. Tijd voor verandering, is de mening van de overheid in deze. In dit kader is de hulp ingeroepen van de Singaporese overheid. IDA International gaat onder leiding van de Competitiveness Unit Suriname (CUS)  derhalve data verzamelen de komende drie weken.
Aan het woord komen alle belanghebbenden die in het proces van de hervorming zullen worden meegenomen. Zij kunnen aangeven waar hervormingen kunnen worden doorgevoerd met de grootste impact. Knelpunten en verbeterpunten zullen nagegaan worden. Dit moet allemaal leiden tot het versterken van het concurrentievermogen en het verbeteren van zaken doen in Suriname. IDA gaat daarnaast aanbevelingen doen maar ook korte, middellange en lange termijndoelen opstellen, zegt Sieglien Burleson, executive director van de CUS.

error: Kopiëren mag niet!