Man doet valse aangifte

Een man deed enkele dagen geleden aangifte van diefstal tegen drie mannen. In zijn aangifte gaf hij aan dat deze mannen zijn bromfiets en televisietoestel gestolen hadden. De mannen werden door de politie opgespoord en aangehouden. Het verder onderzoek dat daarop volgde, bracht naar voren dat de aangever een valse aangifte had gedaan tegen de drie mannen. De waarheid was dat een van de aangehouden mannen geld had geleend aan de “benadeelde”. De bromfiets en de televisie waren hem als onderpand gegeven. Na voorgeleiding zijn de drie mannen heengezonden.
Op het doen van een valse aangifte of klacht dat een strafbaar feit gepleegd is, wetende dat het niet gepleegd is, staat een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar. Dit volgens artikel 240 van het Wetboek van Strafrecht.

error: Kopiëren mag niet!