Assistent-manager stal airco’s en verkocht door

Vinay Kisoensingh is gisteren veroordeeld ter zake verduistering en diefstal. Zijn directeur deed aangifte bij de politie dat hij in totaal 117 split units had verloren. De verdachte was in het bedrijf werkzaam als assistent-manager. Hij was op 1 september 2010 in dienst getreden en werd op 24 mei 2011 met ontslag gestuurd. Iemand van het bedrijf had de verdachte betrapt op het installeren van airco’s voor derden. Deze zaak kwam toen aan het rollen. Naast airco’s had Kisoensingh ook kussens en andere spullen gestolen uit het bedrijf en deze doorverkocht. Kisoensingh bekende de diefstal van de kussens en van 10 airco’s.
De vervolgingsambtenaar, Shanta Mahadew, achtte het feit wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Kisoensingh was tijdens het strafproces voorlopig in vrijheid gesteld. Hij was gisteren bij de behandeling van zijn zaak niet aanwezig.
De magistraat, Albert Ramnewash, achtte de feiten wettig en overtuigend bewezen. Dit mede op grond van zijn eigen bekennende verklaring. De magistraat veroordeelde de verdachte conform de eis.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!