Claudette Toney krijgt granie van Julien Zaalman met biografie

Het levensverhaal van Claudette Toney in de gelijknamige biografie is gisteren gepresenteerd op het terrein van Sarafina te Boxel. Haar bewogen carrière en sociaal levenswerk heeft de schrijver Julien Zaalman geïnspireerd dit boek te schrijven. Hiermee geef ik haar de eeuwige ‘granie’ zegt Zaalman.Na een reeks wintieboeken is het voor hem nu tijd om te schrijven over rolmodellen in de Surinaamse samenleving.
Het boek van Caludette Toney herbergt enkele belangrijke boodschappen. Zo komt naar voren hoe de hoofrolspeelster met een handicap toch tot grote daden in staat is geweest. Vastberaden zijn, jezelf coachen en de juiste momenten kiezen zijn kenmerken van Toney die ook voor Zaalman inspiratiebronnen zijn geweest. Hij heeft er ruim vijf jaren over gedaan om het boek te schrijven. Mevrouw Toney zelf is verbaasd van alle aandacht omtrent haar persoon. ‘Het was voor mij soms slikken om reacties van mensen te lezen, maar ik ben wie ik ben’, zegt zij.
 

error: Kopiëren mag niet!