Indiana Pacers verslaan Heat in Miami

utdDe Indiana Pacers hebben vrijdagavond voor een verrassing gezorgd door Miami Heat in eigen huis te verslaan in de halve finale van de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Het werd in de American Airlines Arena 97-93. De stand in de best-of-seven wedstrijd is nu gelijk: 1-1. Miami Heat, de titelverdediger, had de eerste wedstrijd woensdag op het nippertje gewonnen met 1 punt verschil: 103-102. Voor Miami was de nederlaag van vrijdag slechts het vierde verlies in de laatste vijftig wedstrijden. Uitblinker vrijdag bij de Pacers was forward Paul George. Hij liet 22 punten noteren en zes assists. Plus een geweldige éénhandige dunk aan het einde van het derde kwart. Topscorer bij de Pacers was Roy Hibbert, met 29 punten; hij pakte 10 rebounds. Bij Miami stond opnieuw LeBron James boven aan het lijstje: 36 punten (8 rebounds, 3 steals). LeBron James, de sterspeler, heeft ook dure punten weggeven. Hij leed balverlies 43 seconden voor het eind, toen Miami een kans had gelijk te komen op 95-95. Het gebeurde hem nogmaals toen er nog 8 seconden op de klok stonden. Het was een gedegen overwinning voor de Pacers, van tevoren als underdog bestempeld. De hele wedstijd liep de score gelijk op, maar alleen in het derde kwart heeft Miami meer punten gehaald dan Indiana. De derde wedstijd wordt zondag in Indianapolis gespeeld. Indiana en Miami maken onderling uit wie als beste eindigt in de Eastern Conference. Die zal het in de finale opnemen tegen de winnaar van de Western Conference. Daar gaat het nog tussen de San Antonio Spurs en de Memphis Grizzlies. San Antonio leidt met 2-0. Zaterdagavond is de derde wedstrijd.

error: Kopiëren mag niet!