Fitch bevestigt ‘BB-’ status Suriname met stabiel vooruitzicht

Het ratingbureau Fitch Ratings heeft de ‘BB-’ status van Suriname met een ‘stabiel vooruitzicht’ bevestigd, voor zowel de Surinaamse dollar als vreemde valuta. De kredietwaardigheid op korte termijn is vastgesteld op ‘B’. De rating van Suriname is onderbouwd door zijn duurzame economische groei en positieve verwachtingen qua investeringen, lage staatschuld, robuuste externe betalingsbalans en een sterke capaciteit van de monetaire autoriteiten om de macro-economische stabiliteit te waarborgen. Echter worden de positieve zaken ook bedreigd door enkele minpunten, zoals de sterke afhankelijkheid van de economie van de mijnbouwsector, een zwakke wisselkoers en fiscaal beleidskader, een slecht zakenmilieu en geringe beschikbaarheid van data. Onlangs had ook het ratingbureau Standard & Poor’s een goed vooruitzicht geconstateerd, van ‘BB-’ stabiel naar ‘BB- positief’.
 

error: Kopiëren mag niet!