Componiste Priya Jewan: ‘Tumhe Sochta Hoon’ gaat over liefdesverdriet medestudent

Componiste Priya JewanAdek-studente Priya Jewan is helemaal ready voor het allereerste Hindi Pop Festival 2013. Zij heeft het lied ‘Tumhe Sochta Hoon’ geschreven. Jewan, de enige componiste bij dit festival, had haar teksten reeds anderhalf jaar geleden klaarliggen. Zij had het geschreven voor een medestudent van het Miranda Lyceum, die anderhalf jaar geleden liefdesverdriet had vanwege het stuklopen van de relatie. Jewan was zo aangegrepen door dit liefdesverhaal van de medestudent dat zij ‘Tumhe Sochta Hoon’ neerpende. De Adek-studente heeft niet zelf haar pennenvrucht ingezonden bij Ra – Ni Entertainment, de organisatie van het allereerste Hindi Pop Festival 2013. Een goede vriend deed dat. Toen zij hoorde dat haar tekst was gekozen, was zij verrast en trots op haar zelf. Volgens Jewan is ze bijzonder blij met het eindproduct. Ofschoon ze graag de eerste prijs wil behalen, voelt zij zich al een winnares met haar deelname. Priya Jewan die op de tweede plaats eindigde tijdens het Open Scholieren Zangcontest 2012 zegt dat zij graag haar eigen compositie had willen zingen, maar later zag zij hiervan af. Het lied wordt gezongen door Rayzio Ramkhelawan.
De Hindi Popfinale wordt op vrijdag 31 mei 2013 gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Surinaamse tekstdichters en componisten zijn sinds vorig jaar opgeroepen en in de gelegenheid gesteld om één of meerdere composities op te sturen. Er zijn 12 uitgekozen voor de finaleronde op vrijdag 31 mei. De bedoeling van dit allereerste Hindi Pop Festival is om de creativiteit onder de Surinaamse Hindoestaanse artiesten te helpen bevorderen. Initiatiefnemers Dinesh Malhoe en Riaz Ahmadali zijn al ruim anderhalf jaar bezig met alle voorbereidingen.
De Bollywood-zanger Babul Supriyo en de bekende zanger Shahied Wagidhosain uit Nederland zijn uitgenodigd door de organisatie om ook zitting te nemen in de 9-koppige jury. Naast Priya Jewan staan de volgende personen met hun compositie in de finale: Toefail Alibaks, Fariz Barsatie, Sachin Bhikharie, Radjinder Lakhichand, Arnold Malahe, Viresh Oedietram, Kris Ramjas, Satish Sewgobind en Jan Soebhag. De begeleiding is in handen van het Yaadgaar Orchestra onder leiding van Maestro Riaz Ahmadali.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!