Alcohol- en drugsverslaafde krijgt gouden kans om leven te verbeterenMicheal Sewradj kreeg gisteren een gouden kans van kantonrechter Marie Mettendaf om alsnog zijn leven op het rechte pad te brengen. Sewradj heeft zijn moeder en zus bestolen van geld en goederen die ze in het huis hielden. Er werd vaker aangifte tegen hem gedaan. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Reshmi Rathipal, gaf aan dat de verdachte een volmondige bekentenis heeft afgelegd. Ten aanzien van het bewijs was het OM heel kort. Zij achtte de diefstal wettig en overtuigend bewezen. Het bijzondere in deze zaak is dat Sewradj zich vrijwillig heeft aangemeld bij een afkickprogramma. Hij is verslaafd aan drugs en alcohol. Hij heeft zelf het initiatief genomen om verbetering in zijn leven te brengen. Sewradj was eerder op vrije voeten gesteld. Hij was tijdens de behandeling van zijn zaak niet aanwezig. De vervolging keek ernstig naar de zaak en merkte op dat als mensen willen veranderen zij de kans daartoe moeten krijgen. Zij eiste een straf van 6 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
Advocaat Valery Piqué betoogde dat hij ook voor het eerst meemaakte dat een verdachte zelf contact maakt met een afkickcentrum. De daden van de verdachte zijn zeker niet goed te praten. Hij heeft zijn familie veel leed bezorgd. De verdediging kon zich geheel terugvinden in de eis van het OM.
Ook de magistraat ging mee met de vervolging en de advocaat. Mettendaf merkte op dat het te waarderen is dat de verdachte heeft ingezien dat hij steeds achteruit gaat en zelf heeft besloten naar de desbetreffende instanties te stappen. Sewradj werd conform de eis veroordeeld.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!