Jofewa verzorgt damdemonstraties voor jeugdige delinquenten

1 JofewaDe Jongeren Federatie Wanica (Jofewa) heeft woensdag samen met de Surinaamse Internationaal Grootmeester (GMI) Eduard Autar recreatieve damactiviteiten ontplooid in het Jeugdopvoedingsgesticht Santo Boma en Opa Doelie. Jofewa tracht hiermee de damsport bij vooral jeugdigen landelijk te promoten. Gisteren had hij hierover ook een ontmoeting met de minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna.
Autar speelde een simultaanseance tegen 30 jeugdigen van Opa Doelie, terwijl de talentvolle Pawan Basdewsing het opnam tegen 5 tegenstanders. Pawan won na een uur van alle 5 tegenstanders. GMI Autar had nog 8 talentvolle dammers tegenover zich na een uur. Toch won hij na ander half uur van alle 30 jeugdigen. Autar schonk aan de jeugdigen 2 setten damborden en schijven.
Ook op Santo Boma zijn er damactiviteiten geweest. Hier kwam Shrikrishne Sheonath, de damkampioen van Houttuin, uit in een simultaanseance tegen 15 jeugdigen. Ook de Jofewa-kampioenen Rohit Sewdajal, Manish Dwarka, Pawan Basdewsing, Viresh Sheonath en Rani Basdewsing speelden simultaanseances. Er waren ook prijzen beschikbaar gesteld voor de winnaars en jeugdigen die goed hadden gepresteerd. Ook Santo Boma kreeg een dambord met schijven cadeau.

error: Kopiëren mag niet!