Fila wil worstelen behouden als Olympisch sport

7 FilaDe overkoepelende wereldworstelfederatie (Fila) wil afdwingen van het Internationaal Olympisch Comite (IOC) dat worstelen een Olympische sport blijft. Dat hebben de 132 aanwezige lidlanden van de 176 leden besloten op het Fila-congres in Moskou, Rusland. De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) was ook vertegenwoordigd in de persoon van voorzitter Ravin Changoer.
Volgens Changoer zijn op het congres 3 belangrijke zaken besproken. Het behouden van worstelen op de Olympische Spelen was daarbij een hot issue. Het IOC had eerder in het jaar besloten om worstelen te schrappen als een tak van sport op de Spelen. ‘Er is door Fila een consultant bureau in hand genomen om een goede nota te maken om IOC duidelijk te maken dat wostelen wel bij de Olympische Spelen hoort. Er zijn goede gesprekken geweest met het  IOC en eind van de maand wordt er een definitief besluit genomen door IOC’, vertelt Changoer. ‘Gezien onze argumenten en de gevraagde info door IOC heb ik een goed gevoel en ben ik positief gestemd, samen met mijn collega’s van de andere landen.’
Op het congres zijn er ook bestuursverkiezingen gehouden. De fungerende president Nenah Lalovic uit Servie is met 125 stemm voor en 7 tegen gekozen als de nieuwe Fila-topman. Hij mag tot 2014 aanzitten. De vorige president Roberto Martinetie moest afstand doen vanwege zijn pensioengerechtigde leeftijd.
Op het congres werden er ook enkele aanpassingen gebracht aan het wedstrijdreglement voor de vrije stijl en Grieks-Romeinse stijl van worstelen. Deze zijn ook goedgekeurd. Suriname zal de nieuwe regels ook implementeren en na een overgangsperiode deze ook hanteren bij wedstrijden.

error: Kopiëren mag niet!