Eerste bijeenkomst MOB met ouders kinderen Down syndroom

Eerste bijeenkomst MOB met ouders kinderen DownsyndroomJaarlijks worden er in ons land enkele baby’s met het Down syndroom geboren. In de volksmond worden in plaats van Down syndroom (of syndroom van Down) ook wel de termen ‘mongolisme’, ‘mongooltjes’ of ‘mongoloïde mensen’ gebruikt. Nog steeds heerst er in de gemeenschap een taboe over het Syndroom van Down. Vooral ouders hebben het er moeilijk mee dat hun kind er anders uitziet, voelen zich schuldig, worden vreemd bekeken door familie of buurt, weten niet goed hoe met hun kind om te gaan. Dit taboe wil het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) doorbreken door maandelijks ouders van kinderen met het Downsyndroom te informeren en samen te brengen. De 1ste bijeenkomst is op maandag 27 mei 2013 van 17.00 u – 19.00 u in het CBL gebouw aan de Rode Kruislaan. Door samen te komen met lotgenoten merken de ouders dat ze niet alleen zijn in deze situatie. De ouders kunnen ervaringen delen en elkaar tips geven, zo leren ze van elkaar en kunnen ze illustreren wat ze meemaken. Ook zal er op elke bijeenkomst informatie gegeven worden door deskundigen. De inleider op deze 1ste bijeenkomst zal zijn mw. Drs. Marian van Kats.

error: Kopiëren mag niet!