Bedrijfsleven vraagt uitstel in kwestie pre-shipment

Alle ladingen zullen ingaande 17 juni voor verscheping naar Suriname worden onderworpen aan een douane-inspectie met ondersteuning van de SGS SA (voorheen Société Générale de Surveillance). Het presidentieel besluit voor de pre-shipment-inspectie is getekend op 10 mei. De minister van Financiën moet al het benodigde om de inspectie in gereedheid brengen. Het interim bestuur van de douane heeft donderdag een meeting opgeroepen met het bedrijfsleven om uitleg te geven over het project. Volgens Aniel Padarath, ondervoorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), zijn de ondernemers niet goed geïnformeerd over de pre- shipment-inspectie. Ook zijn zij het allemaal oneens met de werkwijze van Financiën.
Padarath geeft aan dat het presidentiële besluit op 10 mei is getekend. ‘Sinds die dag is er nooit contact gemaakt met het bedrijfsleven.’ De ondernemers menen dat Financiën het besluit niet op 17 juni kan doorvoeren. De ondernemers moeten eerst goed geïnformeerd worden. Volgens Padarath heeft het bedrijfsleven om uitstel gevraagd. De verschillende bedrijfsverenigingen gaan zich bundelen om dit project met de beleidsmakers te bespreken en wachten op een uitnodiging.

error: Kopiëren mag niet!