De Schakel eerste finalist SBA play-offs

1 De SchakelDe ploeg van De Schakel is de eerste finalist in de herenhoofdklasse play-offs van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). In game 2 dinsdagavond won De Schakel wederom van CLD in de Anthony Nesty Sporthal met 60-48, na een 21-19 ruststand. De Schakel wacht nu op de winnaar van de andere halve finale, SCVU – Yellow Birds, om te spelen voor het kampioenschap. De stand in deze serie is 1-1.
De ruststand was ongekend laag. De Schakel kwam in de eerste 12 minuten slechts tot 5 punten. CLD maakte er 12. In de tweede quarter ging het iets beter en won De Schakel met 16-7. In de derde quarter sloeg CLD weer toe en won deze met 20-13 en nam daardoor een 34-39 voorsprong op De Schakel. In de laatste quarter lukte niets meer bij CLD en ze kwam tot 9 punten. De Schakel domineerde en kwam tot 26 punten alleen in de vierde quarter.
De topscorers bij CLD werden Winston Bosk met 15 punten en 10 rebounds en Earl Sabajo met 8 punten. Bij De Schakel had Jahmal Henar met 14 punten en 16 rebounds de grootste cijfers. Gregory Wielingen had er ook 11 punten. Stefano Eudoxie had met 10 punten en 9 rebounds ook een grote bijdrage voor De Schakel.

error: Kopiëren mag niet!