Monetaire reserves Staat afgenomen met ruim USD 140 miljoen

Monetaire reserves Staat afgenomen met ruim USD 140 miljoenDe monetaire reserves van de Staat is afgenomen met ruim USD 140 miljoen en dat wel over de maanden januari tot en met april 2013. Tevens is de goudvoorraad met 10.000 troy ounce gedaald, van 76.000 troy ounce in maart 2013 naar 66.000 troy ounce in april 2013. In een brief vraagt de oppositie aan president Desire Bouterse om aan te geven of deze gegevens van de monetaire autoriteiten juist zijn of niet. Ook is gevraagd welke bestemming is gegeven aan de vrijgekomen middelen en wat het vervolgbeleid ter zake is. ‘Kan de president eveneens aangeven of deze ontwikkeling de veerkracht is van onze economie, die de monetaire autoriteiten zeggen te hebben?’, aldus de oppositie in de brief. De brief is ondertekend door onder andere Radjkumar Randjietsingh, Ruth Wijdenbosch, Arthur Tjin-A-Tsoi, Asiskumar Gajadien, Sheilendra Girjasing, Winston Jessurun, Mahinder Jogi en Mahinder Rathipal. Tijdens de behandeling van de Wet Spaar- en Stabiliteitsfonds in DNA gisteren vroegen DNA-leden van de oppositie aan de regering om antwoorden op deze vragen te geven. Er werd steeds ontkennend geantwoord door de regering.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!