Lezing Hindoerelegie en suïcide

Prof. dr. Lakshmi Vijayakumar, hoofd van een psychiatrische kliniek in Chenai, India en internationale deskundige in suïcidepreventie, zal op vrijdag 24 mei de lezing Hindoerelegie en suïcide verzorgen in het Lala Rookhgebouw (Gebouw 1). Lakshmi Vijayakumar is in Suriname in verband met de conferentie van de IASP, welke van 22 tot en met 25 mei 2013 wordt gehouden. Vijayakumar is verder de oprichter van ‘Sneha’, een centrum voor suïcidepreventie in India. Zij is tevens lid van het netwerk van suïcidepreventie en research van de WHO en lid van ‘International Academy of Suïcide Research’. Zij heeft vele wetenschappelijke artikelen op haar naam staan en heeft in India vele awards ontvangen, waaronder ‘Bharathi’, ‘Gnanananda’, ‘Woman of the year’, ‘Woman Achiever Award’ and ‘For the sake of honour’. Ze ontving de ‘Honorary Fellow of the Royal College of Psychiatrists (FRCPsych)  award’ voor haar belangrijke bijdrage met betrekking tot suïcidepreventie op lokaal, nationaal en internationaal vlak. Zij  is verder associate professor aan de ‘University of Melbourne’ in Australië en adjunct professor aan de ‘Griffith University’ in  Australië.

error: Kopiëren mag niet!