‘SVB meet met twee maten’

3 SVB‘De Surinaamse Voetbalbond (SVB) meet met twee maten’, zegt Kenneth Themen, voorzitter van de Kwatta Sportbond (KSB). In het hoger beroep dat BMD 1 had aangetekend tegen het besluit van de protestencommissie, is naar voren gekomen dat de overschrijving die de KSB in de kwestie van de speler Donovan Talea van BMD 1 aan de protestcommissie overhandigde op 3 mei, te laat was. De transferperiode was allang verstreken. Volgens Themen had hij deze overschrijvingspapieren allang bij zich, maar wachtte bewust om te kijken wat de SVB zou doen in deze kwestie.
Themen zegt gevallen van afgelopen seizoen te kennen, waar de SVB willens en wetens twee transfers goedkeurde, die lang na het verstrijken van de transferperiode tot stand waren gekomen. In beide gevallen was de WSO betrokken als slachtoffer. Als eerste haalt Themen aan de transfer van de Tranga Sani-speler Abennego Kejansi, die voor Robinhood wilde gaan spelen en al had getekend op de moederlijst, maar zijn club had niet getekend voor de transfer. Twee maanden nadat de Hoofdklasse competitie al aangevangen was, is de transfer van Kejansie alsnog geregeld. ‘Toen zei voorzitter Louis Giskus dat het om een formaliteit ging’, zegt Themen. Een ander geval betreft de overgang van het gehele team van Slee Juniors naar FCS Nacional. ‘De transferperiode was al gesloten en de WSO weigerde de transfers te tekenen. Op bevel van de SVB moest de WSO toen noodgedwongen voor de transfers achteraf tekenen’, zegt Themen. ‘Toen kon het wel met goedkeuring van de SVB, maar nu niet. Waarom wordt er met twee maten gemeten bij de SVB’, vraagt de voorzitter van de KSB.
Themen zegt dat hij het nieuwe bestuur van de SVB niet meteen wil opzadelen met een rechtszaak. In de kwestie van BMD 1 heeft hij het overgelaten aan de club om de stappen te ondernemen teneinde haar belangen te behartigen.

error: Kopiëren mag niet!