Dhiraj Soekhai moet jongeren aantrekken in Commewijne

Dhiradj SoekhaiDe voormalige jeugdparlementariër en prominente jongere van de VHP, Dhiraj Soekhai, is de voorzitter van de jongerenraad in Commewijne geworden. Hij heeft als taak zoveel mogelijk jongeren aan te trekken voor de VHP en de partij te leiden naar een grotere verkiezingswinst in 2015. Afgelopen zaterdag heeft de VHP haar jongerenraad geïnstalleerd in Tamanredjo, Commewijne. De voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, deed de installatie. Hardeo Ramadhin was de inleider voor de goed opgekomen jongeren. De jongenraad van Commewijne telt nu ruim 42 jongeren en is tegelijkertijd de grootste van de tot nu toe geïnstalleerde commissies van de VHP. ‘De partij is op weg een nationale partij te worden en streeft ernaar om leden aan te werven die een weerspiegeling zijn van de samenleving.’ Een streven dat overigens volgens Soekhai langzaam, maar zeker op gang komt.
‘We zijn drie weken lang bezig geweest met de voorbereiding, omdat we dit  alles tot een onvergetelijk avond wilden maken. Er is voor het eerst in de historie van de VHP een jongerenraad geïnstalleerd, ook in de districten. We wilden het voortouw nemen en een zodanig programma maken dat het onvergetelijk zou zijn. En aan de hand van het opgekomen publiek praat ik van een geslaagde en succesvolle avond’, zegt Soekhai tevreden. Hij zegt dat vele jongeren zich als lid hebben opgegeven voor de VHP. ‘Natuurlijk start het echte werk nu. We moeten nu beginnen met de huis-aan-huis-campagnes en meer jongeren naar binnen halen. Zonder de VHP is het niet mogelijk om ontwikkeling te brengen in Suriname en daarom gaan we keihard ervoor’, aldus Soekhai. De leden van de jongerenraad komen uit verschillende disciplines. Zo bestaat de groep uit landbouwers en vissers. Soekhai zegt dat de partij alleen kan groeien als mensen met verschillende vakgroepen worden aangetrokken.
VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing van Commewijne zegt dat Soekhai geslaagd is in zijn opzet en zegt trots te zijn dat een jongere het heeft klaargespeeld om veel jongeren aan te trekken. ‘Ik ben gelukkig en blij, omdat de garantie wordt aangeboden voor continuering van de partij. Eens moeten de jongeren overnemen. Het woordje ‘eens’ is een relatief begrip, omdat de jongeren zelfs morgen kunnen overnemen’, meent Girjasing. Hij zegt dat Soekhai verschillende groepen heeft weten bij elkaar te brengen.
Ten aanzien van de concurrentie in dit district door de aanwezigheid van andere partijen zegt Girjasing niet bang te zijn. ‘Ze verpesten de pret niet. We zijn niet bang voor partijen zonder visies die continue met elkaar aan het vechten zijn’, aldus Girjasing.
In een interview met Dagblad Suriname zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi dat hij zich geweldig voelt. ‘Ik zie een heel fris team van jongeren, allemaal bestaande uit kader, maar ook mensen die op het veld werken. We zien dat er veel vrouwen zijn vertegenwoordigd in de commissie. We zien ook verschillende bevolkingsgroepen en dat gaan we natuurlijk ook intensiveren. Ik zie dat het de jongeren is gelukt te werken conform de richtlijnen van de VHP en dat gaan we verder uitbouwen’, aldus Santokhi. Hij zegt uit te kijken naar de installatie van de andere structuren in het district. De VHP-voorzitter zegt dat de partij met de terugkomst van de arts Roy Mohan de tweede zetel al binnen heeft. ‘Niet alleen de tweede zetel is belangrijk, maar ook de versterking van de verschillende structuren in Commewijne. De VHP moet zich op elk niveau gaan versterken en de visie en de boodschap moeten niet alleen in Commewijne duidelijk zijn, maar ook landelijk. Commewijne levert een grote bijdrage aan deze versterking’, aldus Santokhi.
Als attractie was de bekende en populaire zanger Damaru aangetrokken die de nummers ‘Ik heb een tuintje’ en ‘Suriname’ ten gehore bracht.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!