BMD 1 verliest hoger beroep en onderneemt juridische stappen

De ploeg van BMD 1, de ongeslagen kampioen van de Kwatta Sportbond (KSB), heeft het protest tegen haar speler Donovan Talea ook in hoger beroep verloren. De Rest, kampioen van het Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond (SVCB), had een protest ingediend tegen het meespelen van de volgens haar zeggen ongerechtigde speler Talea. Deze was in het seizoen 2011-2012 op uitleenbasis overgenomen van Tranga Sani van de WSO, die toen al niet meer uitkwam in competitieverband. Echter, voor het seizoen 2012-2013 heeft BMD 1 de uitleentermijn van Talea niet verlengd. In het tweede seizoen is er geen overschrijving van hem genomen bij de WSO, haalde De Rest aan. BMD 1 kreeg 3 punten in mindering, de wedstrijd werd ongeldig verklaard en Talea werd geschorst door de protestcommissie van de SVB onder leiding van Arnold Bilkerdijk. In hoger beroep verloor BMD 1 ook de zaak, daar de voorzitter van de KSB een transferformulier overhandigde op 3 mei 2013, hetgeen volgens de regels te laat is geweest. BMD 1 is nu bezig met een advocaat de zaak door te nemen en wil niet dieper daarop ingaan. In feite zou BMD 1 de wedstrijd tegen De Rest moeten overspelen, maar dat zou weinig zin hebben, daar ze toch op de laatste plaats in hun poule zouden eindigen. Hierdoor gaat De Rest over als tweede in haar poule.

error: Kopiëren mag niet!