DNA-lid Harish Monorath getrouwd

GETROUWD! (FB-foto Harish Monorath)
GETROUWD! (FB-foto Harish Monorath)
Gisteravond stapte de Nieuw Suriname-parlemtentarier Harish Monorath in het huwelijksbootje. Hij is de troste echtgenoot van zijn jarenlange vriendin Samantha Gadjradj geworden. Monorath is niet de eerste actieve parlementarier in de geschiedenis van Suriname die getrouwd is. Volgens Emile Wijntuin, die voorzitter is geweest van de Koloniale Staten (1973 tot 1975) en het parlement (1975 tot 1980), is in het jaar 1958 ook een gekozen parlementarier getrouwd. Deze was Frank Essed. Nadat hij in dat jaar samen met Wijntuin gekozen werd tot Statenlid, zou benoemd worden tot minister. Maar de toenmalige kabinetsformateur Johan Adolf Pengel stelde hem een eis toen. ‘Wil je minister worden, dan moet je getrouwd zijn’, zei Pengel toen. Essed, die toen wel al samenwoonde, gaf ook gehoor hieraan. Wijntuin merkt op dat deze eis niet meer gesteld wordt.

error: Kopiëren mag niet!