Verdachte integraal vrijgesproken

De kantonrechter heeft Roy R. van de gehele tenlastelegging vrijgesproken. Dit vanwege gebrek aan bewijs. Aan Roy werd het verwijt gemaakt dat hij tezamen en in verenging met tot nu toe onbekend gebleven personen getracht zou hebben onderdelen van een graafmachine los te koppelen. Hij had een voertuig van ene Terry meegekregen met de bedoeling dat voertuig te repareren. Zonder enige afstamming met de eigenaar ging hij ermee naar Saramacca. Omdat er vaker spullen en vee worden weggedragen, zijn de buren zeer alert. Een van de buren hoorde een portier dicht gaan. Zij attendeerde haar echtgenoot erop om een kijkje te gaan nemen. Bij het onderzoek bleek dat er onderdelen waren los gemaakt.
Advocaat Robby Neslo betoogde dat indien onderdelen waren losgekoppeld, de gereedschappen zeker besmeurd zouden zijn. Dat was niet het geval. Hij gaf aan dat zijn cliënt niet op heterdaad was betrapt. De kantonrechter sprak Roy vrij omdat het bewijs niet volledig was geleverd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!