Oppositie wil DNA-vergadering over wateroverlast

Een tiental leden van De Nationale Assemblee (DNA) heeft in een schrijven aan parlementsvoorzitter Jenny Simons een vergadering aangevraagd over de wateroverlast in Paramaribo en de districten. ‘Vele gebieden in Paramaribo en districten hebben thans te kampen met ernstige wateroverlast. Landbouwers lijden hierdoor grote schade, terwijl bewoners in woonwijken schade ondervinden aan have en goed. Voorts brengt deze situatie van wateroverlast gezondheidsrisico’s met zich mee. Daarnaast is er sprake van dijkdoorbraken of dreiging daarvan met name te Weg naar Zee en in Marowijne, Saramacca, Para, Commewijne en andere delen van het land’, stellen de aanvragers.
Deze oppositieleden vinden dat vanuit de regering er onvoldoende aandacht wordt besteed aan het voorkomen van het onder water lopen van grote gebieden. ‘Hoewel binnen de regering verschillende ministeries (Openbare Werken, LVV, RO, RGB) qua hun taakstelling op de één of andere manier te maken hebben met de natte infrastructuur en door de regering keer op keer is aangegeven dat er geen financiële problemen zijn binnen de overheid, zien wij onvoldoende activiteiten van overheidswege in het veld, die moeten leiden tot adequate aanpak van wateroverlast en de gevolgen daarvan.’
De aanvragers van de vergadering zijn Radjkoemar Randjietsingh, Asiskumar Gajadien, Rudolf Zeeman, Guno Castelen, Carl Breeveld, Lekhram Soerdjan, Arthur Tjin-A-Tsoi, Ruth Wijdenbosch, Mahinder Rathipal en Patrick Kensenhuis.

error: Kopiëren mag niet!