Binnen drie dagen veel criminaliteit in ressort Santo Dorp

Inspecteur Kenneth Emanuels van Santo Dorp geeft aan dat er binnen drie dagen een aantal aangiftes zijn gedaan. Woensdag 15 mei 2013 kreeg de politie een melding binnen dat er een bromfiets is gestolen uit een badkamer. De eigenaar had zijn brommer in een badkamer geparkeerd, waarvan de deur  niet op slot ging. Hij had de brommer nauwelijks twee dagen eerder gekocht. De diefstal werd gepleegd aan de Kartagoweg. Op dezelfde dag omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding van een inbraak aan de Thariaweg. De woning was overhoop gehaald, maar de bewoners beweren dat de daders niets van belang hebben meegenomen.
Later op de dag rond 20.45 uur reed de politie de autobestuurder tevens scholier, de 19-jarige L.K., klem en hield hem aan. L.K. had uit een supermarkt aan de Nieuw Weergevondenweg spullen weggenomen. Tijdens het wegrijden veroorzaakte hij ook nog een aanrijding en reed door. Op aanwijzing werd hij door de politie klemgereden. Volgens inspecteur Emanuels verkeerde de 19-jarige scholier onder invloed van alcohol. Op vragen van de verbalisanten beweerde hij wel in het bezit te zijn van een rijbewijs. Maar zijn moeder heeft dit steevast ontkend. L.K. is hangende het onderzoek in verzekering gesteld.
Op donderdag 16 mei 2013 kreeg de politie Santo Dorp weer meldingen binnen. De eerste betrof een inbraak, waarbij een gascilinder van 18 lbs en een fles inhoudende muntjes ter waarde van SRD 38.40 zijn meegenomen. Hierna kreeg de politie weer een melding rond 20.30 uur van een inbraak aan de Frederikshoopweg. Daarbij is vermoedelijk niets buitgemaakt. De woning was overhoop gehaald, maar blijkt dat de bewoners tot nu toe niets missen. Omstreeks 20.55 uur vond er aan de Evenaarstraat een straatberoving plaats. Een dame is van haar halsketting beroofd. Omstanders zetten een achtervolging in en kwamen terug met een deel van de ketting. De ketting is teruggevonden, maar de dader heeft toch nog kans gezien te ontsnappen. De politie spoort de rover op.
Om 01.56 uur was er een poging tot inbraak aan de Sitaweg. En rond  04.25 uur zijn te Goede Verwachting vier mobiele telefoons weggenomen ten nadele van K.A. Alles op een rijtje gezet, heeft de politie van Santo Dorp enkele hele drukke dagen achter de rug.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!