Surinam Airways eerste airline Amerikaans continent met MSC-keurmerk

Primeur in de wolken: Surinam Airways (SLM) is de eerste airline op het Amerikaans continent die het blauwe MSC-keurmerk voor duurzame visserij op het menu zal zetten. Vanaf 1 juni 2013 zal de Surinaamse luchtvaartmaatschappij voor het eerst duurzame seabob garnalen uit Suriname in de business class op de Mid-Atlantische route van Paramaribo naar Amsterdam serveren. Daarmee beloont SLM de Surinaamse vissers, die zo gecontroleerd vissen dat het garnalenbestand gewaarborgd blijft en dat de effecten van de visserij op het andere leven in zee tot een minimum beperkt worden. De Atlantische seabob uit Suriname draagt als eerste tropische garnaal ter wereld sinds eind 2011 het MSC-keurmerk voor duurzame visserij. Om het MSC-certificaat te kunnen behalen, hebben de seabob-vissers een enorme duurzaamheidsinspanning moeten leveren en samen met haar partners en de Surinaamse overheid veranderingen doorgevoerd die echte milieuvoordelen zullen opleveren. Daarmee stelt deze visserij een voorbeeld voor andere visserijen in deze regio.
“De SLM is trots op het feit dat zij producten met MSC-keurmerk op het menu kan zetten om zo een bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van de natuur en het stimuleren van duurzame visserij in Suriname ”, vertelt Dorothy Lie A Kwie, inflight manager van SLM. “Voor ons betekent dit een belangrijke verbintenis met oog op de toekomst.” De luchtvaartmaatschappij heeft , als partij van Suriname Conservation Foundation, zich al geruime tijd gecommitteerd aan een duurzaam beleid. Zo wil SLM bijdragen aan haar “Think Green” gedachte. Om op SLM-vluchten producten met het MSC-keurmerk op het menu te kunnen aanbieden, moest eerst wel aan een cruciale voorwaarde worden voldaan:  de MSC-certificering van het cateringbedrijf van SLM, Surair Catering Services (SCS). SCS heeft in 2012 als eerste cateringbedrijf in Zuid-Amerika het MSC traceerbaarheidscertificaat behaald. Zij kunnen aantonen dat alle vis met MSC-keurmerk volledig  kan worden getraceerd naar een gecertificeerd duurzame visserij. Dankzij deze stap kon SCS in 2012 beginnen met het leveren van duurzame producten met MSC-keurmerk aan haar klanten.
“Ik ben heel blij om het MSC-keurmerk straks op het menu van Surinam Airways te zien”, vertelt Nathalie Steins, manager Benelux van MSC. “Dit is een echte mijlpaal: het prachtige resultaat van gezamenlijke inspanningen en samenwerking in Suriname – van de visserijsector, de overheid en de SLM Group met Surair Catering Services en Surinam Airways. Reizigers kunnen nu aan boord genieten van duurzame visproducten en worden daarmee bewust gemaakt van het belang van een gezonde toekomst van onze wereldzeeën.”
 

error: Kopiëren mag niet!