Alle AOV'ers en leerplichtigen krijgen ziektekostenverzekering

Alle AOV’ers zullen per 1 juli een ziektekostenverzekering hebben. Het is in deze fase nog niet bekend om wat voor een soort ziektekostenverzekering het gaat en bij welke maatschappij de mensen verzekerd zullen worden. Volgens vicepresident Robert Ameerali is de uitvoering relatief gemakkelijk uitvoerbaar. Het behelst 51.000 mensen, waarvan 20.000 reeds gedekt is. Uit deze groep zal het gaan om ongeveer 30.000 zestig plussers die gedekt moeten worden.
De tweede categorie die in aanmerking komt voor de ziektekostenverzekering betreft alle kinderen tussen de 0 – 16 jaar. Uit een aantal van 148.000 heeft ongeveer 30.000 al een verzekering. Ameerali zegt dat voor deze leeftijd is gekozen, omdat de leerplicht ook voor deze leeftijdscategorie geldt. De bedoeling is dat alle schoolgaanden een verzekering hebben. De premie zal door het land betaald worden, zegt de vicepresident.
Bij de opstelling van de begroting is door de regering de beleidsmaatregel ‘welvaartsbevordering’ opgenomen. De ziektekostenverzekering behoort tot  deze beleidsmaatregel.  Het voorstel ligt nu bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Volgens vicepresident Robert Ameerali wil de regering per 1 juli deze maatregel implementeren.

error: Kopiëren mag niet!