Verdachten aangehouden op de Surinamerivier

Een politie patrouille, met assistentie van een lid van het Nationaal leger, heeft op maandag 6 mei voor de kust in de Suriname rivier de kapiteins en bemanningsleden van een tentboot en een “trawler” aangehouden. De patrouille kreeg het vermoeden dat iets niet in de haak was toen zij de tentboot langszij de trawler aangemeerd zagen waarbij vis en garnalen vanuit de trawler werden overgeheveld in de tentboot. Er is contact gemaakt met de werkgever van de trawlerbemanning die aan de politie te kennen gaf,dat hij geen toestemming aan zijn werknemers had gegeven om hun vangst aan derden te verkopen. De bemanningsleden van zowel de tentboot als van de trawler zijn toen met de vaartuigen overgebracht naar Nieuw-Amsterdam. Vervolgens zijn de verdachten en de vaartuigen overgedragen aan de politie van Nieuw-Amsterdam. De kapitein van de “trawler”en zijn 5 medewerkers zijn hangende het onderzoek in verzekering gesteld ter zake verduistering; terwijl de bootsman en de 2 medewerkers van de tentboot na verhoor zijn heen gezonden. Zij worden van heling verdacht. De vis en garnalen die door de kapitein van de “trawler” verkocht waren aan de bootsman zijn in beslag genomen en vervolgens overgedragen aan de rechtmatige eigenaar. Het verkoopbedrag dat de kapitein van de bootsman ontvangen had voor de vis en garnalen is hangende het onderzoek in beslag genomen. Naast de aanhouding heeft de patrouille ook andere vaartuigen op de rivier gecontroleerd op hun vergunningen en of zij geen contrabande producten met zich mee voerden.

error: Kopiëren mag niet!