Zaak dc Bink versus Pets Promotion in de rechtszaal

KestmisDe kermisorganisator tevens eigenaar van Pets Promotion, Jairadj Gajadien, beschuldigt districtcommissaris Ingrid Karta-Bink ook voor de rechter van het aannemen van tjoekoe. Hij gaf persoonlijk de rechter te kennen dat hij daartoe bewijsmateriaal heeft. Gajadien wordt verweten op 10 december 2012 in het district Commewijne de burgermoeder in het openbaar te hebben beledigd. Hij heeft de dc beklad op een groot aanplakbord. Gajadien is het niet eens met de beschuldiging. Hij verklaarde bij kantonrechter Dinesh Sewratan dat hij aangifte tegen de dc heeft gedaan bij de politie van Commewijne. Hij zei ook dat de dc steekpenningen heeft aangenomen om zijn vergunning van 23 november tot en met 30 december 2012 in orde te maken. “Ik heb in totaal SRD 16.000 betaald. Ik heb mijn vergunning rond 19.30 uur voor mijn bar bezorgd gekregen; het is bezorgd door een medewerkster van de dc. Hierna werd de burgermoeder, dc Bink , van Commewijne gehoord. Op de vraag van de openbare aanklager Claudia Bruining zei de dc het volgende: “Ik als hoge autoriteit voel me diep, heel diep beledigd door een individu”. (Lees volledig verslag in de editie van Dagblad Suriname morgen)
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!