Pepfar small grants aan vijf Surinaamse organisaties

Pepfar small grantsDe Amerikaanse ambassade heeft gisteren aan vijf organisaties (Caribbean Education Institute, Suriname Business Coalition Against HIV&AIDS, Nickerie AIDS Team, Stichting Liefdevolle Handen en Stichting ProHealth) een ‘grant’ (schenking) gedaan om middels diverse programma’s de strijd aan te gaan tegen hiv/aids. Ambassadeur Jay Anania zegt dat er US$ 33.000 is gestort voor de vijf organisaties.
Het President’s Emergency plan for Aids Relief (Pepfar) is in 2010 in Suriname in het leven geroepen door de toenmalige Amerikaanse ambassadeur en is bedoeld om landen in het Caribisch gebied te ondersteunen en te versterken in hun strijd tegen hiv/aids. Wereldwijd heeft de Verenigde Staten al enkele miljarden dollars gedoneerd aan dit programma. Dit programma geeft de ambassade de gelegenheid om te leren van de expertise en creativiteit van lokale organisaties. Anania zegt blij te zijn met de diversiteit van de projecten.
Wayne Telgt, president-commissaris van de Caribbean Education Institute, zegt dat zij 6950 US$ hebben gehad. Hun doelgroep zijn de Engelssprekenden (o.a. Guyanezen) in ons land. Het bedrag zal besteed worden aan het componeren van een lied, het vervaardigen van folders en flyers en het opvoeren van een toneelstuk. Telgt zegt dat ofschoon zij zes projecten hebben ingediend bij Pepfar, zij uiteindelijk veel meer projecten zullen uitvoeren voor hun doelgroep.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!