Van Zichem en Foen A Foe prolongeren judotitels

De Surinaamse Judofederatie(SJF)  heeft vele judoharten wederom ietsje sneller laten kloppen. Behalve de adrenaline van de judoka’s is ook die van de vele toeschouwers, veelal familie, omhoog geschoten. Op het Indra Maju Sportcomplex hebben ruim 100 judokas deelgenomen aan de Nationale Kampioenschappen van de SJF. Het ging om participanten in de junioren- en seniorenklasse van de 5 actieve judoscholen t.w. Jigoro Kano, Tatami, Jigo Tai, Awaru Wape en Christoforus.
Op dit toernooi is gebleken dat er veel junioren talenten aan het opkomen zijn. De jongste deelnemer, Ralf Constant, was slechts 5 jaar oud en heeft vanwege zijn manier van vechten meteen een stijlprijs in de wacht gesleept. Bij de meisjes was dat Liza Wong. Toevallig hebben beide een fantastische en succesvolle 1ste schouderworp uitgevoerd op hun tegenstander. Bij de senioren waren het Yigal Kopinsky en Savannah Abdoelhafiezkhan. Bij de stijlprijs wordt er gelet op de manier van vechten (de houding) gedurende het toernooi. De prijs voor de meest belovende vechter (bestemd voor een beginneling die veel indruk heeft gemaakt met zijn vechtlust), is gegaan naar de Beau Parisius bij de jongens en Chayenne Schuurman bij de dames. De snelste ippon (wie het snelst een volpunt maakt) werd gescoord door Amare Hooplot bij de jongens (3 seconden) en Savannah Abdoelhafiezkhan bij de dames (7 seconden). Bij de senioren waren het Malon Mofeo (5 seconden) bij de heren en Chayenne Schuurman (8 seconden) bij de dames. Andere opkomende judoka’s zijn de 9 jarige Carlito Muntslag en de 14 jarige Alwin Ten Jet Foei.
Het bokaal welke het vorig jaar speciaal voor de heren openklasse beschikbaar werd gesteld door sensei Iwan Muntslag van judoclub Tatami, werd dit jaar wederom gewonnen door Shaquille van Zichem van judoclub Jigoro Kano. Indien Shaquille het volgend jaar de heren openklasse weer wint, mag hij zich de eigenaar noemen van deze trofee. De dames openklasse werd Shannon Foen A Foe wederom de kampioen. Shannon wist wederom van Chayenne Schuurman te winnen middels een 1ste armworp. Chayenne, die erop voorbereid was om dit jaar van Shannon te winnen, wist meteen dat ze een fout had begaan toen ze door Shannon werd afgestraft. Opvallend in de dames openklasse was ook de winnaar van de bronzen medaille, Savannah Abdoelhafiezkhan, die ruim 10kg lichter was dan Shannon en Chayenne.
De eerstvolgende activiteiten van de SJF zijn de teamkampioenschappen over 2 weken en het Tachi Waza Toernooi  in juni.
 

error: Kopiëren mag niet!