Dronken doodrijder Hendrikstraat veroordeeld tot 15 maanden cel

Manoj Binda is veroordeeld tot 15 maanden celstraf. Kantonrechter Danielle Karamatali achtte tegen Binda dood door schuld en het rijden onder invloed wettig en overtuigend bewezen. Voor de gepleegde feiten kreeg Binda een zodanige straf opgelegd dat hij niet meer de bak in hoeft te gaan. Binda heeft reeds15 maanden in voorarrest doorgebracht. Zijn rijbewijs was ook voor 15 maanden ingevorderd.
Het Openbaar Ministerie had in deze zaak 4 jaar celstraf geëist tegen de dronken pick-upbestuurder. Deze reed op 31 december 2011 aan de Hendrikstraat de voetganger Aniel Sheombar dodelijk aan. Sheombar liep op de berm toen hij werd geschept door de 3-ton pick-up. Het slachtoffer overleed ter plekke.
Sheombar ging op oudejaarsdag na de sluiting van de carwash waar hij werkte naar de winkel. Deze ligt 20 meters verder van zijn woonadres. Op de berm werd hij van achteren aangereden door de pick-up. Sheombar werd enkele meters meegesleurd. Na zijn daad ageerde de bestuurder nog tegen de aanwezige politieagenten. Sheombar was een van de laatste verkeersdoden van 2011.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!