Boothouders Backtrack willen niet naar Southdrain

De Backtrack-boothouders in Nickerie willen niet verhuizen van Zeedijk naar Southdrain. In het kader van regulering van de route, wil vooral de Guyanese overheid Southdrain hebben als aanmeerpunt van de Backtrack in Nickerie. ‘Wij willen niets horen van het Guyanese voorstel. We gaan hier blijven’, zegt een boothouder aan Dagblad Suriname. Vrijdag hadden de Backtrack-boothouders een meeting met DNA-lid Rachied Doekhie. ‘Hij heeft ons verzekerd dat het Surinaamse standpunt is dat we hier zullen blijven.’ Doekhie zegt dat de Surinaamse overheid nu op antwoord van Guyana wacht voor de regulering.
De Guyanese overheid wil de Backtrack naar Southdrain brengen, waar er al een bestaande douanepost is voor de veerverbinding Canawaima. De Surinaamse boothouders zijn niet tegen de regulering. ‘Een douanepost kan ook op Zeedijk komen’, zeggen ze. ‘We hebben al geïnvesteerd in zwemvesten.’ De boothouders zijn bang dat door het verhuizen naar Southdrain het klantenbestand zal afnemen. Dit, door de extra kosten die men zal moeten maken om van Nieuw Nickerie af te reizen naar Southdrain. ‘De afstand Nieuw Nickerie – Southdrain is bijna 80km lang. Een taxi op deze route kost al gauw SRD 60. Ook wij gaan extra kosten maken om de reis naar huis te maken. Op dit moment kost een taxi Nieuw Nickerie – Zeedijk SRD 20.’ Volgens de boothouder is de oversteek van Zeedijk naar Guyana dezelfde als die van Southdrain naar Guyana. ‘Maar de extra kosten die komen bij kijken, zullen in ons nadeel werken.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!