Ifrish Alberg verscherpt eigen nationaal record op 100m

1 Ifrish AlbergTijdens de Atlantic Sun (Asun) Conference Outdoor Track and Field Championships in Jacksonville, Florida, heeft de Surinaamse atleet Ifrish Alberg zatrdag het 100 meter nationaal record verscherpt. Deze had hij twee maanden geleden reeds op zijn naam gezet door het 32 jaar oude record van Sammy Monsels (10.32) te brengen naar 10.31. Zaterdag liep hij in Floria met een windsterkte van 1.9 m/s naar 10.29. Dit meldt zijn club Agile.
Daarmee verbrak hij niet alleen het nationaal record, maar ook het Asun-record dat sedert 1998 op naam stond van Greg Garth Troy (10.35). Eerder dit jaar verbrak hij ook het Conference Indoor Record op de 60m (6.68”). Daarmee heeft hij dus zowel het outdoor- als het indoor-Record in de Atlantic Sun Conference als het Surinaams Indoor en Outdoor Record. Eerder op de dag won hij met zijn estafetteteam op de 4x100m ook goud in een tijd van 40.62 seconden. Op de 200m liep hij een personal best van 21.57 seconden. Opmerkelijk is dat dit zijn derde Conference-kampioenschap op een rij is.
De vereniging Agile is blij dat haar atleet zijn periode in de Verenigde Staten zo goed mag afsluiten, want dit seizoen is zijn laatste vanwege het afronden van zijn studie. Alberg wordt over een maand in Suriname terug verwacht.

error: Kopiëren mag niet!