Eerste algemene ledenvergadering SVB op 24 mei

De eerste algemene ledenvergadering (alv) die het nieuw bestuur van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal organiseren, is op vrijdag 24 mei. Deze vergadering is aangevraagd door Randjiet Boys en nog 18 andere leden. Het belangrijkste agendapunt zal zijn het terugdraaien van het nieuw competitiesysteem welke op 4 januari 2013 was aangenomen. . In het nieuw systeem zal de Hoofdklasse bestaan uit 18 ploegen, terwijl de Eersteklasse wordt afgeschaft. Hoewel de meerderheid van de leden toen voorgestemd hadden, zijn ze niet lang daarna van mening veranderd. Nu blijkt de meerderheid toch de Eersteklasse te willen behouden.
Volgens de woordvoerder van de indieners, Keshopersad Gangaram Panday, was het de bedoeling, dat het nieuw systeem reeds bij de alv van 26 april, waarbij er bestuursverkiezingen waren gehouden, zou worden teruggedraaid met een motie. ‘Toen heeft voorzitter Louis Giskus de motie niet behandeld, omdat ze aftredende was. Op 29 april hebben we een verzoek tot een alv voor bespreking van deze zaak ingediend bij het nieuw bestuur. Wij willen bespreking met daaraan gekoppeld een besluit’, zegt Gangaram Panday. Op de agenda staan ook de punten toelichting en discussie over het verzoek tot terugdraaiing van het nieuw systeem, indiening motie en het in stemming brengen daarvan.
De 19 leden die de alv aangevraagd hebben zijn Robinhood, Transvaal, Inter Moengotapoe, Excelsior, Notch, SNL, Randjiet Boys, Takdier Boys, Kamel Dewaker, Boma Star, Santos, Brokopondo Sportbond, Moengo Sportbond, Meerzorg Sportbond, Nickerie Voetbalbond, Wageningse Sportbond, Coronie Sportbond, Sportorganisatie Leidingen en Omgeving en de Sport- en Vormingscentrum Blauwgrond. Volgens Gangaram Panday zijn er nog een aantal leden die af willen van het nieuw systeem, maar het verzoek door omstandigheden niet konden tekenen.

error: Kopiëren mag niet!