‘Vp heeft geen controle op Sozavo-minister’

Vicepresident Robert Ameerali heeft geen controle op de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Alice Amafo. Dat vindt PL-parlementariër Ronny Tamsiran. Die conclusie trekt de politicus uit de werkwijze die de minister hanteert, namelijk werken zonder gebruik te maken van de werkarmen van het ministerie en zonder duidelijk te informeren waarmee ze bezig is. Tamsiran doet de uitspraak onder andere naar aanleiding van de aanwezigheid van de partij Abop in Commewijne, waar ze niet ervoor schroomt te strooien met geld en on-en minvermogenkaarten om meer leden te verwerven. ‘Wanneer we luisteren naar de woorden van vicepresident en we kijken wat er allemaal in de praktijk gebeurt bij dit ministerie, kan ik alleen zeggen dat de vp totaal geen grip heeft op de minister, hoewel hij al reeds eerder heeft aangegeven dat hij zich persoonlijk zou bezig houden met het ministerie, omdat er herhaaldelijk klachten over dit departement naar voren komen’, meent de ondervoorzitter van de PL.
Tamsiran zegt dat het voor de minister niet uitmaakt of ze met kaders werkt. ‘Er moeten altijd in het voordeel van de achterban en de partij activiteiten worden gehouden. Recent heeft de minister nog in alle stilte voedselpakketten verstrekt aan leden van haar achterban uit het binnenland. Dat meldt een medewerker van het ministerie. Hij zegt dat er plotseling een horde mensen is opgeroepen op het hoofdkantoor van het ministerie waar honderden mensen voorzien werden van een basispakket. De minister heeft niets te maken, gaat haar eigen gang. Terwijl er verschillende groeperingen in het land zijn die behoefte hebben aan de diensten van het ministerie, zit de minister te rommelen met haar partij en mensen te accommoderen’, aldus de bron.
De PL-topper is er niet van overtuigd dat Ameerali controle uitoefent op dit ministerie, ondanks de Abop ervoor heeft gezorgd dat Ameerali vicepresident is geworden. ‘De vicepresident heeft niets te zeggen. De partij doet wat ze hebben wil. Het lijkt alsof het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting het hoofdkwartier van de Abop is geworden’, aldus een bron aan Dagblad Suriname. De krant trachtte een reactie los te krijgen van Amafo, echter was ze onbereikbaar voor commentaar.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!