RGD moet opheldering geven over kwestie gezondheidscentrum Meerzorg

PL-parlementariër Hendrik Sakimin vraagt aan de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) met een verklaring te komen waarom er geen gezondheidscentrum meer wordt gebouwd in Meerzorg, Commewijne. Hij hekelt de geheimzinnigheid van de RGD omtrent de bouw van het centrum en zegt dat hij in DNA erop zal staan dat de minister van Volksgezondheid, Michael Blokland, met een antwoord komt. De RGD heeft zonder een verklaring te willen geven, besloten om geen gezondheidcentrum meer op te zetten in Meerzorg, zoals het eerder in de bedoeling lag. De bouwwerkzaamheden zouden moeten starten in het eerste kwartaal van dit jaar. Echter gaat dit niet door.
‘De minister moet tekst en uitleg geven hieromtrent. Het kan niet dat je plotseling beslist om geen centrum meer te bouwen. Men had geen kromme mond om te zeggen dat er een gezondheidscentrum zou komen. Laat men de reden nu opgeven. Ik zal erop staan dat er antwoorden worden gegeven’, aldus Sakimin resoluut. De PL-politicus zegt er geen geloof meer in te hebben dat indien de RGD besluit om alleen de poli te vernieuwen, dit wel gebeurt voor 2015.
Volgens Sakimin stelt de regering vanaf haar aantreden steeds de verkeerde prioriteiten. Hij zegt dat de regering steeds middelen heeft verkwist en het zo door zal gaan zolang de president niet optreedt. ‘Er zou toch een dijk worden gebouwd in Commewijne. Is het gekomen? Ik weet zeker dat er geen dijk meer komt. Niemand praat erover, maar ik, Sakimin, kan zeggen dat de dijk niet meer komt. Zo is er ook nog op een sluisdeur voor Jagtlust begroot in 2012 en in 2013 zou de sluisdeur er al moeten staan. Al 8 maanden vraag ik aandacht hiervoor en niemand die wat zegt, terwijl alles is begroot en goedgekeurd. We zitten straks met eb en vloed in Jagtlust en niemand die wat doet. Ik zeg nu dat Jagtlust ook een verloren zaak is’, zegt Sakimin geïrriteerd.
De PL’er heeft ook ten aanzien van de naschoolse opvang een eigen mening. ‘Ik heb een mening over het project die misschien niet een partijstandpunt is, maar het is wel mijn mening. Dat geld dat men gebruik voor het eten, is allemaal verloren geld. Je eet en je geeft weer uit in het toilet’, zegt hij spottend. De parlementariër vindt dat indien de regering de juiste prioriteiten had gesteld, er huizen gebouwd konden worden met de middelen die worden gebruikt voor voeding op de scholen. ‘De kinderen gaan wel met een volle maag naar huis, maar waar wonen ze? Ze hebben allemaal een probleem met huisvesting. Ga eens kijken hoe ze allemaal wonen. Terwijl we dagelijks 10 huizen kunnen bouwen met die bedragen die men uitgeeft aan eten per dag op de scholen’, aldus Sakimin. De PL-topper is van mening dat niets terecht lijkt te komen als het aankomt op de grote beloften van president Desi Bouterse en zijn partij.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!