Spaar- en Stabilisatiefonds zorgt voor derde geldstroom overheid

Het Spaar- en Stabilisatiefonds zal een derde geldstroom creëren voor de overheid. De commissie van rapporteurs die de wet voorbereidt, had gisteren een onderhoud met deskundigen van de Centrale Bank van Suriname om de technische zaken voor dit stabilisatie-instrument in place te krijgen.  Zo gauw dit rond is, kan de wet worden ingediend, zegt MC/Palu-assembleelid Henk Ramnandanlal en lid van de commissie van rapporteurs. “Het moet gezien worden als een extra instrument dat wordt ingezet om de stabiliteit van de Surinaamse economie te garanderen. Het  fonds is één van de instrumenten. Er zullen meerdere zijn als onderdeel van het stabilisatiebeleid van de regering’, zegt Ramnandanlal.
Een deel van de meerinkomsten uit de mijnbouw zal worden gespaard voor dit fonds. De spaartegoeden zullen ten dele internationaal belegd worden. “Met het  creëren van de derde geldstroom wordt invulling gegeven aan het stabilisatiedoel”, zegt het MC/Palu-lid.  Het is de bedoeling dat de regering op momenten van onverwachte economische teruggang, middelen kan trekken uit het fonds voor extra aanvulling op de begroting. Ook in geval van een ramp kan de regering een beroep doen op dit fonds.
 
 

error: Kopiëren mag niet!