Cassavefabriek juli 2013 in productie

Cassaveboeren in Para bereiden zich voor op de afname van hun eerste oogst in juli door Innovative Agro-Processing Industries NV ( IAP NV), die cassavemeel zal produceren voor de export. De cassave zal worden afgenomen tegen een prijs van USD 0.60 per kilo. ‘IAP NV is thans bezig de technische zaken af te ronden voor dit project. Er zijn technici die met de boeren in het veld bezig zijn’, zegt NPS-assembleelid Patrick Kensenhuis van Para. Wim Bajnath, voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta, beklaagde zich bij Dagblad Suriname dat een aantal boeren van Saramcca reeds geoogst heeft, maar niet kan leveren, daar het bedrijf nog niet beschikt over de nodige machines om te starten. De boeren in Saramacca zitten hierdoor met hun cassave. Kensenhuis zegt dat het hem niet bekend is welke afspraken er zijn gemaakt met de boeren van Saramacca. Wel is het zo dat de verbouwers in Para de opdracht hebben voor juli een bepaalde hoeveelheid te leveren; dan zou het bedrijf operationeel zijn.

error: Kopiëren mag niet!