Ruben Jitan overhandigt Immigratie-cd aan VHP-voorzitter

Ruben Jitan overhandigt Immigratie cd aan VHPZanger Ruben Jitan heeft gistermorgen in Stichting De Olifant de cd Bahadoeron (Helden) overhandigt aan de voorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi. Jitan zegt: ‘De cd heb ik uitgebracht in verband met 140 jaar Hindoestaanse Immigratie. Het telt 4 nummers. Bahadoeron, Biete Kitne Saal en Abhie Der Nahie zijn geschreven door W. Ganga. Het laatste nummer Pjaara Surinaam heeft Shabie Hussain neergepend. Mahinder Raghoe en Vinod Ramdien hebben voor de muziek gezorgd. Jitan zegt dat de nummers gaan over de voorouders van de Hindoestanen die als contractarbeiders naar Suriname kwamen om hier te wonen en te werken. Santokhi heeft naar de nummers geluisterd en zegt dat hij erg blij is met het resultaat. Volgens hem is het belangrijk om de Hindoestaanse cultuur voort te zetten.
‘De Hindoestaanse cultuur is na 140 jaar behouden gebleven. Kijk maar naar bepaalde dingen zoals yoga en vegetarisch eten. Er zijn zelfs niet-Hindoestanen die aan yoga doen en in elk restaurant kun je vegetarisch eten kopen. Ook de Hindoestaanse taal, Sarnami, wordt nog veel gesproken’, benadrukt Santokhi. ‘Wij moeten deze dingen koesteren.’ Santokhi zegt  dat de voorouders heel hard hebben gewerkt en een enorme strijd hebben moeten leveren. “Dat we vandaag hier staan, is dankzij de strijd die onze voorouders hebben geleverd.” De strijd was onder andere voor een betere toekomst voor de kinderen en kleinkinderen. “De voorouders hebben ons ook geleerd om hard te werken, altijd op te komen tegen onrecht en ook altijd respect op te brengen voor ouderen.” Jitan heeft afgelopen vrijdag een exemplaar van de cd overhandigd aan de voorzitter van Sores, Rudi Ardjoen. Ook de voorzitter van de CUS, Ashwien Adhin, nam gisteren een cd in ontvangst.

error: Kopiëren mag niet!