Oplichter die naam kweekschool misbruikte aangehouden

De politie van Munder heeft gistermiddag een oplichter aangehouden, die in naam van een kweekschool geld probeerde af te troggelen bij een lasbedrijf te Charlesburg. Daar Dagblad Suriname in haar editie van zaterdag al kenbaar had gemaakt dat er een oplichter bezig is geld in te zamelen op naam van het SPI en CPI, schakelden de mensen van het lasbedrijf meteen de politie in. Al heel snel kon de politie van Munder de verdachte inrekenen. Politievoorlichter inspecteur Humphrey Naarden bevestigt de aanhouding van de vermoedelijke oplichter. Wel kon Naarden gisteren nog niet vertellen in naam van welke school hij de daad wilde plegen en/of hij verantwoordelijk is voor misbruik van de namen van beide kweekscholen. Onderzoek moet uitwijzen wat deze verdachte op zijn kerfstok heeft.
Er zijn personen bezig de naam van het Christelijk Pedagogisch Instituut (CPI) en het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) te misbruiken om geld in te zamelen. Deze oplichters maken gebruik van de huidige renovatiewerkzaamheden op deze scholen om bij verschillende instanties en bedrijven hun slag te slaan. Beide scholen sloegen alarm en vroegen instanties en bedrijven waakzaam te zijn voor deze oplichters. De werkzaamheden worden uitgevoerd en gefinancierd door de overheid.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!